Stickning med flätor

Stickning med flätor

Flätat garn är en av de mest populära typerna av garn, men vet du hur mycket du kan göra med det? Ta reda på det!

Källa : https://designdistrict.hu/zsinorfonal-kotes/

Vad är flätat garn?

För att vara helt exakt är flätat garn inte vad jag skulle kalla garn. Det är snarare ett felfri rep som används som garn för hantverk. För som namnet antyder kan du använda det som garn och du kan använda det som flätor. Vad betyder det?

Om du definierar det som garn kan du sticka, virka och göra makramé (knutar) med det. Om du däremot definierar det som snöre kan du sy, fläta, skarva eller använda det som dekorativt material. Denna mångsidighet innebär att du kan göra otaliga saker med detta supergarn!

Vad kan man sticka med flätgarn?

Om du använder flätat garn för att sticka kan du tillverka väskor, mattor, puffar och andra heminredningsdetaljer.

Om du stickar en väska blir resultatet en lösare väska med sämre grepp än om du hade virkat den. Detta är en fördel om du vill ha en större väska, t.ex. en super strandväska. Om du virkar den blir tyget lösare och därmed lättare, men för mindre väskor rekommenderar jag att du virkar dem istället.

Om du stickar en matta med flätning får du också en lösare struktur än dina virkade motsvarigheter. Detta kan vara en fördel för mattor eftersom de är lättare att tvätta och rulla. Tack vare det flätade garnet av god kvalitet sträcker sig inte tyget, det är hållbart och kommer att vara en dekorativ del av ditt hem i många år framöver.

Puff och hemdekoration stickning med flätning

Du kan använda flera olika tekniker för att sticka puffar. Om du gör hela puffen själv måste du sticka runt artiklar. Det är viktigt att ni inte arbetar nedifrån och upp eller uppifrån och ner, utan i sidled. I det här fallet behöver man inte multiplicera och konsumera, utan man fortsätter att komma längre och längre in med garnet och stickar inte hela längden, vilket ger upphov till artiklarna.

En viktig praktisk sak att tänka på är dock att eftersom flätgarn är tjockt, kommer fyllnadsmassan garanterat att rinna ut genom de små springorna om du inte lägger den i en liten påse eller någon form av fastsydd hållare, till och med ett gammalt kuddfodral. Du kan naturligtvis också ge en gammal, begagnad puff ett nytt utseende genom att linda den runt en bit fyllning. Den kommer garanterat att lysa upp ett hörn av ditt hem och är en snabb succé. 🙂

När det gäller heminredning med flätor är den enda gränsen din kreativitet. Du kan t.ex. göra en vindfångare för undersidan av en balkongdörr eller ett fönster.

1. Sticka en lång rektangel med ett litet antal maskor (minst lika bred som dörren eller fönstret). Du kan också använda latmaskar eller rätstygn.
2. Virka eller sy ihop rektangelns långa sidor. Detta ger dig en lång cylinder.
3. Fyll den resulterande cylinder- eller rörformen med tätningsmedel. Tips: lägg tätningsmedlet i en gammal strumpa som inte längre används och placera den i cylindern. Detta förhindrar att tätningsmedlet droppar ut ur vindfångaren.

Du kan också göra en krans som beskrivs ovan, men då måste du sy eller virka ihop cylinderns ändar. Du kommer att se att den passar perfekt in i ett modernt hem! 🙂

Låt oss slutligen se den dekorativa kudden som stickas. På en rätstång är 2-4 maskor med vridning mycket imponerande på en dekorativ kudde, även om du arbetar med 3 mm flätor. Detta kan bli ett mycket avancerat och givande projekt. Det kan skapa en slående och estetisk detalj och till och med ge en äldre soffa ett nytt utseende.

Om du är sugen på att sticka med flätor kan du besöka den här webbplatsen: designdistrict.com