Kategorier
Bilförsäljning

Defekta bilar köpes och hämtas

Om du har en gammal eller skadad bil så kan du höra av dig till företag där defekta bilar köpes. De hämtar bilen och du får betalt direkt när köpet är klart.

Defekta bilar är inte värdelösa utan kan antingen repareras eller demonteras och bli reservdelar. Men för att man ska kunna göra det så krävs det att man har en hel del expertis, utrustning och utrymme. För den som har dessa tre saker blir det en affärsverksamhet som gynnar många.

De som reparerar eller demonterar bilen får möjlighet att sälja den i ett bättre skick än när den kom in. Eller så säljer de delar av bilen till någon som behöver begagnade reservdelar. För den som köper reservdelarna blir det billigare än att köpa nya. Dessutom sparar det in på naturresurser att återanvända.

När defekta bilar köpes så betalas de direkt vid köpet

Den tredje parten som gynnas när ett företag köper defekta bilar är du som är ägare till bilen. Att få bilen hämtad, och dessutom få betalt för den, gör det ju lättare att ta tag i problemet. På nätet hittar du kontaktformulär där du fyller i dina och bilens uppgifter. Därefter blir du kontaktad av företaget.

Först får du en värdering utifrån årsmodell, märke och skick. Om du tycker det är ett bra förslag så kommer företaget ut och besiktigar bilen. Därefter får du ett slutgiltigt prisförslag. Kommer ni överens så hämtas bilen, företaget ordnar med alla papper och du får pengarna på ditt konto.